Razlozi za preskakanje su različiti. Ljudi često nisu gladni ujutro, što je rezultat toga da jedu cijeli obrok kasno navečer. Kad idu u krevet, tijelo je još uvijek zauzet probavljanjem sve te hrane. Probava radi sporije tijekom sna i još uvijek ima hrane u želucu u jutro (želudac se isto mora odmoriti). Umoran želudac ne želi da ga se još i u jutro gnjavi! U jutarnjim satima, glukoza u krvi je na najnižoj točki u danu. Glukoza je osnovno gorivo za mozak i središnji živčani sustav, a želimo da ona bude konstantna tijekom dana.
Rezultati preskočenog doručka su nepažnja, pospanost, usporeno vrijeme reakcije, niska razina šećera u krvi, smanjena radna produktivnost.
Sigurno, doručak je najvažniji obrok u danu. Uzmite si vremena da jedete veliki, uravnoteženi doručak. Kao što sam ja jutros u 6.45 h našao vremena i napravio si ovaj fantastičan doručak – tri domaća jaja, svinjska šunka rezana na deblje šnite i kelj od jučer! I danas sam se osjećao odlično!
0 komentari:
Post a Comment